İstanbul’da kimi et eserlerinde fiyatlar sabitlenecek

İstanbul’da kimi et eserlerinde fiyatlar sabitlenecek

ABONE OL
Mart 19, 2023 13:24
İstanbul’da kimi et eserlerinde fiyatlar sabitlenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyük acıların yaşandığı 2023 yılının ilk ramazanı, önümüzdeki günlerde başlayacak…

Bu yıl da fahiş fiyatların gündeme geldiği şu dönemlerde özellikle protein açısından bir hayli önemli olan etin, fiyatı bakımından bütçeleri zorlaması için bazı önlemler alınması planlanıyor… 

İlk adımlardan birini İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği attı.

Bazı et ürünlerinde fiyatlar sabitlendi

Bünyesinde 44 üye ve 2 bin 140 mağaza bulunan İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği, Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu yetkilileriyle yaptıkları çalışma sonucunda, ramazan ayında et fiyatlarını sabitleme kararı aldığını açıkladı.

İstanbul PERDER Başkanı Faruk Güzeldere, son zamanlarda kırmızı et fiyatlarında yukarı doğru çok ciddi bir hareketlilik olduğunu ifade söyledi.

Depremin ilk haftasında yükseldi

“Spekülatif artışlardan bahsediliyor. Özellikle depremin ilk haftasında et fiyatı yaklaşık 20-30 lira civarında yükseldi” diyen Güzeldere, şöyle devam etti:

Önümüzdeki hafta başlayacak ramazan ayında, arz talep dengesindeki artış nedeniyle, fiyat artışlarının devam etmesi söz konusu. Nitekim bugün yapılan kesimlerde etin fiyatının üzerine 15 lira gibi bir rakama geldiği söyleniyor. Dernek olarak bu tür fiyat artışlarını takip ederiz. Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu yetkilileriyle yaptığımız çalışmalar neticesinde İstanbul özelinde, yerel perakendecilerimize, vatandaşlarımıza ramazan boyunca avantajlı et ulaştırmak için çaba içerisine girdik.

Kıymalık et 190 TL, kuşbaşı et 210 TL

Onlar da gerekli olan önlemleri aldılar. Ramazan ayının birinci gününden başlamak üzere bugün piyasalarda 260, 270, 280 civarında olan kıymalık etimizin fiyatını 190 TL’den, 300’lere doğru giden 260, 270, 280 lira civarı satılan kuşbaşı etimizin fiyatını da 210 TL’den sabitleme kararı aldık. Bunu da tüm ramazan ayı boyunca bu satışı gerçekleştirmeyi planlamaktayız.

“Bu artışların bertaraf edilmesini bekliyoruz”

Amaçlarının kırmızı eti ramazan ayında vatandaşlara avantajlı fiyatlarla ulaştırmak olduğunu belirten Güzeldere “Malum oruç ayı, protein ihtiyacı, yemekler yapılıyor, bu kültürümüz mevcut. Onların ceplerine dokunabilmek aynı zamanda bu spekülatif artışların, bu hamlelerle bertaraf edilmesini bekliyoruz açıkçası.” diye konuştu.

1500 mağazada belirlenen fiyatta tezgaha çıkacak

Dernek üyesi perakendecilerin pazartesi itibariyle et tedarikine başlayacaklarını, bu etlerin işlenmesinin ardından tezgaha çıkaracaklarını ifade eden Güzeldere, kasap reyonu olan ve bu kampanyaya dahil üyelerle olan yaklaşık bin 300-bin 500 mağazada gerçekleştireceklerini söyledi. 

Ramazan ayı boyunca bazı marketlerde uygulanacak olan et fiyatlarındaki sabitleme kararı tüketiciyi memnun etti.

“Doğru bir karar”

Muzaffer Bilgiç, “Fiyatlar pahalı, inşallah Ramazan’da sabitlenme durumu olur. Düşük sabitlenirse vatandaş da rahatlar, gideceği zaman ne alacağını ne ödeyeceğini bilir. Ama şu anda ne alacağını da ne ödeyeceğini de bilmiyorsun.” dedi.

Dilek Hanedar, maddi açıdan durumu iyi olmayan insanlar için doğru bir karar olduğunu ifade etti.

Havva Yazıcı ise “Kalabalık aileyiz, bütçemiz yetmiyor. Sabitlenmesi güzel olmuş.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.