Scholz, güç fiyatlarının düşmesi için ortak gayret daveti yaptı

Scholz, güç fiyatlarının düşmesi için ortak gayret daveti yaptı

ABONE OL
Ekim 21, 2022 06:24
Scholz, güç fiyatlarının düşmesi için ortak gayret daveti yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi öncesinde Brüksel’de yaptığı açıklamada, gaz, petrol, kömür ve elektrik fiyatlarının düşmesi için Avrupa’da enerji fiyatlarının düşmesi için ortak çaba vurgusunda bulundu.

“Doğalgaz fiyatları düşüyor”

Şu anda dünya piyasalarında gaz fiyatlarının düştüğüne işaret eden Scholz, bunun Avrupa’ya daha hızlı yansıması gerektiğini aktardı.

Destek sürmeli

Scholz, zirvede Ukrayna’ya dayanışma gösterilmesi kapsamında eşgüdüm içinde yapılan desteğin sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

AB liderlerinin enerji krizi zirvesi başladı

Avrupa’da da enerji güvenliğinin sağlanmasını isteyen Scholz, “Fiyatların uygun seviyede olması gerektiği açıktır. Gaz, petrol ve kömür fiyatları düşmeli. Elektrik fiyatları düşmeli. Bu aynı zamanda Avrupa’da hepimizin ortak çabasını gerektiren bir şey.” ifadesini kullandı.

“Vatandaşların gaz ve elektrik fiyatları desteklenebilir”

Diğer birçok ülke gibi Almanya’nın yardım paketleriyle vatandaşlarını desteklediğini vurgulayan Scholz, 2023 ve 2024’te de vatandaşları gaz ve elektrik fiyatları konusunda destekleyebilecek durumda olacaklarını dile getirdi.

“Birlikte çalışmak için iyi bir temel”

AA’nın haberine göre bunun Fransa, İtalya, İspanya ve birçok ülkenin yaptığıyla aynı olduğunu belirten Scholz, “Dolayısıyla bu, Avrupa’da, başka birçok yerde de gördüklerimize çok iyi uyuyor ve aynı zamanda birlikte çalışmak için iyi bir temel oluşturuyor.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.