Son dakika – Danimarkalı Christian Eriksen yıkıldı! Yürekleri burkan isyanı

Son dakika – Danimarkalı Christian Eriksen yıkıldı! Yürekleri burkan isyanı

ABONE OL
Haziran 18, 2021 08:36
Son dakika – Danimarkalı Christian Eriksen yıkıldı! Yürekleri burkan isyanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CELAL UMUT EREN

Danimarka-Finlandiya mücadelesinde bir anda bayılarak yere yığılan yıldız futbolcunun saha içerisinde doktorlarla kurduğu diyalog herkesi üzdü. Eriksen, o esnada durumunu anlayarak “Ben daha 29 yaşındayım, kahretsin” diye konuştu.

EURO 2020’de B Grubu ilk haftasında Danimarka-Finlandiya maçında tüm dünyayı üzüntüye boğan Christian Eriksen’in ilk yaşadıkları ortaya çıktı.
Eriksen’e saha içerisinde yere yığılınca ilk müdahaleyi yapan doktor Jens Kleinfeld, o anları anlattı. Kleinfeld, Eriksen’in gözlerini açtıktan sonra neler konuştuklarını Fox Sports’a paylaştı. Yıldız futbolcunun anında yaşadığı sıkıntıyı fark ettiğini söyleyen Danimarkalı doktor, çok üzücü bir diyalog yaşadıklarını aktardı.
Tecrübeli futbolcunun gözlerini açar açmaz doktor Kleinfeld’le göz göze geldiği ve durumu hemen anladığı belirtildi. Doktor Kleinfeld, “Gözünü ilk açtığında hemen kendisine sordum, ‘Bizi tanıyor musun? Kendinden misin?’ diye. Eriksen akıllı biri, kalp krizi geçirdiğini anladı. Bir anda ağlamaklı oldu ve ‘Sizi görüyorum, evet. Kahretsin! Ben daha 29 yaşındayım, kahretsin’ demeye başladı. Hemen hızlıca hastaneye taşıdık ve ambulansta morali çok kötüydü” dedi.
Danimarka Milli Takımı’nın doktoru Morten Bosen de oyuncunun kalp krizi geçirdiğini belirtti. Doktor Bosen, “Olanlarla ilgili bir açıklamamız yok, herkes gibi ben de televizyonda izledim. Eriksen bir ara öldü, kalp masajı ile geri geldi. Bu çok hızlı gelişti. Kardiyolog değilim detaylarını neden olduğunu uzmanlara bırakacağım hala hastanede olmasının sebeblerinden biri de bu. Ne olduğunu öğrenmeye çalışıyorlar. Şu anda kalp ritminde sorun yok” diye konuştu.

Kalp pili takılıyor!
Danimarka Futbol Federasyonu, Christian Eriksen’in son durumuyla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Yıldız oyuncuya ilk etapta kalp pili takılacağı ve ilerleyen dönemlerde sağlık durumunun takip edileceği kaydedildi. Resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Danimarka-Finlandiya maçında bilincini kaybeden Christian Eriksen’e, kalp pili olarak bilinen, ICD takılacaktır” denildi. Danimarka Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, Eriksen’in kalp ritmi bozukluğu kalp pili yönetimiyle tedavi edilecek.

Ayakta alkışlandı
Finlandiya maçında yere yığılan ve kalp krizi geçirdiği açıklanan Christian Eriksen, Parken’de unutulmadı. Karşılaşmada 10. dakikada Eriksen’in 10 numaralı formasına atıfta bulunularak tüm tribünler, hakemler ve iki takım futbolcuları oyunu bıraktı, alkışlara başladı.
Bütün stat, Eriksen’i ayakta alkışladı. Bu arada 30 bine yakın taraftar tribünde yer aldı. Eriksen formaları ve pankartları gözlerden kaçmadı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r