Yunan basını: Türkiye’nin iletişim gücü, Yunanistan’dan daha düzgün

Yunan basını: Türkiye’nin iletişim gücü, Yunanistan’dan daha düzgün

ABONE OL
Aralık 21, 2022 05:42
Yunan basını: Türkiye’nin iletişim gücü, Yunanistan’dan daha düzgün
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye ile Yunanistan arasında son yıllarda artan siyasi ve askeri gerginliğe rağmen, Yunanistan’ın aksine Türkiye, hem haklı davasında kendini uluslararası arenada rahatlıkla ifade etmekte, hem de Yunan tarafına diyalog ve uzlaşı çağrısını yinelemekte.

Kathimerini gazetesinde yayınlanan Vasilis Nedos imzalı yorumda, temel milli görüşlerin uluslararası alanda anlatılması sürecini Yunanistan’ın amatör bir şekilde yönettiği ifade edildi.

“Türkiye’nin iletişim gücü Yunanistandan daha iyi”

Bunun aksine Türkiye’nin, kendi propagandasını biçimlendirirken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının uzun süre önce belirlediği yolu izlediği vurgulanan yorumda, Yunanistan’ın ise “kimseye cevap vermeme” üzerine bir taktiği benimsemesi eleştirildi.

“Yunanistan etkili kamu diplomasisi açısından yetersiz”

AA’nın haberine göre yorumda, Türkiye için “Ancak Ankara kendi çizgisini, her defasında yeni bir konuyu masaya ekleyerek ortaya koymayı başarıyor.” ifadesi yer alarak, Türkiye’nin iletişim gücünün Yunanistan’dan daha iyi olduğu belirtildi.

Yunanistan’ın, bilgi yayma mekanizması ve etkili kamu diplomasisi açısından yetersiz olduğu belirtilen yorumda, mevcut gerçekliklerin de Yunanistan tarafından göz ardı edildiği kaydedildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.