ASYA’DA JAPONYA HARİCİNDE BORSALAR YÜKSELDİ

ABONE OL
Nisan 14, 2021 11:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dün ABD’de, açıklanan enflasyon verisinin tahminleri aşmasına karşın 10 yıllık tahvil faizinin düşüşe geçerek yüzde 1,62’ye gerilemesi, küresel risk iştahını sınırlı da olsa artırdı.
Alımların güçlendiğini kaydeden analistler, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasının takip edilecek.

JAPONYA EKONOMİ İYİLEŞMA YOLUNDA

Öte yandan, Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, “Japonya ekonomisi trend olarak toparlıyor ve iyileşmeye devam edecek. Ekonominin iyileşmesiyle fiyatlardaki artış hızı daha da yükselecek.” ifadelerini kullandı
Bu gelişmeler ve Japonya’da açıklanan çekirdek makine siparişleri verisinin şubatta yüzde 8,5 gerileyerek beklentilerin altında kalması sonrası Nikkei 225 endeksi yüzde 0,4 değer kaybıyla 29.620 seviyesine indi. Dolar/yen paritesi yüzde 0,03 düşüşle 109 seviyelerinde dengelendi.

ÇİN’DE PİYASALAR YÜKSELMEYE BAŞLADI

Çin’de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,6 artarak 3.416 puan, Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0,4 yükselerek 3.182 puan oldu.
Hindistan’da piyasaların kapalı olması sebebiyle işlem gerçekleşmezken, Hong Kong’da Hang Seng endeksi yüzde 1,4 kazançla 28.886 puanda seyrediyor.

Kaynak: ensonhaber.com

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.