BY ZENACHİ KURUCUSU ALYA AYAZ KİMDİR?

BY ZENACHİ KURUCUSU ALYA AYAZ KİMDİR?

ABONE OL
Eylül 21, 2022 11:26
BY ZENACHİ KURUCUSU ALYA AYAZ KİMDİR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Merhaba ben Alya Ayaz, 1986 Eskişehir doğumluyum. 2 kız ve 1 tüylü annesiyim. Küçük yaşlarda başladığım yüzme hayatını sonradan yüzme antrenörü olarak devam ettirdim. Evlendikten hemen sonra çocuk sahibi oluşum ve akabininde eşimin işi sebebiyle yerleştiğimiz Kocaeli ilçesinde işimi bırakmak zorunda kaldım. Uzun yıllar dekorasyona olan merakım sayesinde çeşitli hobi uğraşlarıyla boş vakitlerimi değerlendirdim ve 2017 senesinde çimento ile tanıştım.

Serüvenim tam olarak burada hayat buldu ve kadın girişimci olarak beton objeler üretmeye başladım. Küçük bir atölyede çalışarak bazı e-ticaret siteleri ve sosyal medya üzerinden ürünlerimi satışa sundum. Zamanla edindiğim tecrübe ve aldığım profesyonel eğitimler sayesinde, portföyümüz nitelik ve nicelik olarak büyüdü. Bilindik marka ve mağazalarda ürünlerimize yer verilmesi sonucu atölyemizi büyüterek daha farklı tasarımlar üretmeye karar verdik.

Hayatımın dönüm noktası iç mimar sevgili Hakan Kütahya ile tanışarak başladı. Kendisinin fikirleri ile ortak noktada buluşup karar verdiğimiz beton esinti bloklarını imal etmeye başladık. Şu an Türkiye’de ilk ve tek firma olarak ürettiğimiz bloklar inşaat şirketleri ve mimarlar tarafından projelerde yer aldı. Yurtdışında da rağbet gören ürünlerimizin sevkiyatını da yapmış bulunmaktayız. Bloklardan bahsetmek gerekirse iç ve dış mekan uyumlu olan ve gfrc betondan ürettiğimiz bu ürünler duvar dekorasyon, seperatör gibi, yaratıcılık ile buluştuğunda birçok alanda kullanılabiliyor.

Farklı zevklere hitap edecek şekilde çeşitlerini hala geliştirmekte olduğumuz blokların genel özelliği adından da anlaşıldığı gibi delikli olmasıdır. Delikler farklı şekiller ile dizayn edilerek farklı modelleri bir araya getirir. Betonun kendine has karakter yapısı ile buluşan ürünler hava kabarcıklı, renk geçişli ve pürüzlü bir yapıya sahiptir. Ayrıca sanılanın aksine beton organik bir bileşen olduğu için sağlıklı bir maddedir.

Killi kalker yani kayaçlardan oluşan ve öğütülmüş toz halinin su ve kum ile bir araya gelmesi sonucudur. Bu ürünlerin dışında ürettiğimiz beton mobilya içeriğinde bulunan tezgah ve masa gibi tasarımlar içinde geçerli olan, radyasyon oranının daha düşük olması ürünlerin tercih edilmesi sebeplerindendir. Günümüz modasında da çok tercih edilen beton artık hemen hemen evin her yerinde dekorasyon ile buluşmaktadır.

En az 10 karakter gerekli