İSTANBUL CUMA GÜNÜNE KADAR YAĞIŞLI

İSTANBUL CUMA GÜNÜNE KADAR YAĞIŞLI

Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin raporuna göre İstanbul'un cuma gününe kadar yağışlı olacağını..dakikada1haber.com'da

ABONE OL
Şubat 23, 2022 08:02
İSTANBUL CUMA GÜNÜNE KADAR YAĞIŞLI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin raporuna göre İstanbul’un cuma gününe kadar yağışlı olacağını, Ege ve Akdeniz kıyılarında aralıklı yağışlı olacağını belirtti. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bahar aylarına yaklaşırken birçok kenti yağışlara karşı uyardı.

İçinde İstanbul’un da yer aldığı yağışlı kentlerde vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi.

İstanbul’u esir alacak yağmur yağışı, sabah saatlerinde etkisini göstermeye başladı.

İSTANBUL, CUMA GÜNÜNE KADAR YAĞIŞLI

Günün ilk saatlerinde başlayan yağışlar, kent genelinde trafiğe neden oldu. Trafik yoğunluğu yüzde 50’yi geçerken, yağmur yağışının cuma gününe kadar süreceği aktarıldı.

5 günlük hava tahmin raporuna göre İstanbul’da en düşük sıcaklık 8, en yüksek sıcaklık 15 derece olarak ölçüldü.

Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Ardahan dışında Doğu Anadolu bölge geneli, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile bu akşam saatlerinde Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun batısının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ÜLKE GENELİNDE YOĞUN YAĞIŞ VAR

Genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Trakya ile Aydın, İzmir’in güney ve doğusu, Muğla, Burdur ve Kahramanmaraş’ın doğusu, Isparta’nın güneyi, Adıyaman, Diyarbakır ve Batman çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğusu (İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare/12 saat); Aksu, Serik ve Manavgat ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare/12 saat) olması bekleniyor.

METEOROLOJİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORUNU YAYINLADI

Meteoroloji’nin verilerine göre ülke genelinde 5 gün süreyle hava durumu şu şekilde olacak

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.