Türkiye’de en büyük, Avrupa’da ikinci! Yapımı başladı

Türkiye’de en büyük, Avrupa’da ikinci! Yapımı başladı

ABONE OL
Haziran 18, 2021 16:48
Türkiye’de en büyük, Avrupa’da ikinci! Yapımı başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha önce tesisin yapımı için imzalar atılmıştı. Şimdi ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii(TUSAŞ) bünyesinde yer alan hava araçlarının rüzgar tüneli testlerinin gerçekleşmesi için ‘rüzgar tüneli tesisi’ kuruluyor. 

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 2’inci büyük ses altı rüzgar tüneli tesisinin inşaatı devam ediyor. Rüzgâr tünelinin başta Milli Muharip Uçak olmak üzere özgün, sabit kanat ve döner kanat hava araçlarının geliştirilmesinde ve kritik sektörlerde kullanılması amaçlanıyor.

MİLLİ MUHARİP UÇAK İÇİN DE GELİŞMELER SÜRÜYOR

TUSAŞ tarafından işletilecek olan tesiste, TUSAŞ’ın geliştirdiği özgün hava araçları başta olmak üzere savunma sanayii ve diğer sektörlerde geliştirilen ürünlerin testleri gerçekleştirilecek. Bunun akabinde tasarım ve test verilerinin ülkemizde kalması sağlanmış olacak.

Tünelde büyük, küçük ve açık olmak üzere üç farklı test kesiti olacak ve tünel ölçme-değerlendirme için ileri teknoloji ekipmanlar ile donatılacak. Entegre hareketli yer bant sistemi ile hava araçları için iniş kalkış testleri Türkiye’de sadece bu tünelde yapılabilecek. Kazanılacak olan bu test kabiliyetlerine ek olarak test edilecek modellerin üretimi, bütünlenmesi, enstrümantasyonu da bu tesiste gerçekleştiriebilecek ve ürün geliştirme sürecine önemli katkılar sağlanacak.

Rüzgar tüneli inşaatı ile ilgili konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, “Avrupa’nın en büyük 2’inci ses altı rüzgar tüneli tesisini yapıyoruz. Ülkemizin beka projesi MMU için parmakla gösterilen bir seviyeye ulaşıyoruz. Tesisimiz, aeroakustik test yapmaya olanak sağlayacak kabiliyeti ile Türkiye’nin bu alandaki tek tesisi olacak.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.